Sari la conținut

Torta Caprese in Capri

Prajitura emblema a Capri este Torta Caprese, dar merita sa incercati si Sorbetto al limone servit in lamaie, Coda di aragosta, Sfogliatella, Delizia al limone sau Cornetti con crema.

Torta Caprese are o poveste legata de Al Capone.

In 1920, unul din bucatarii celebrii ai insulei, Carmine di Fiore, a trebuit sa pregateasca un tort pentru doi apropiati ai lui Al Capone care venisera sa cumpere ceva pentru celebru mafiot.

Din graba sau impresionat de clientii care asteptau prajitura, Carmine a gresit reteta prajiturii cu migdale si ciocolata pe care o pregatea, uitand sa adauge faina.

Astfel s-a nascut prea minunat Torta Caprese de ciocolata, fara faina, cu miezul moale si exteriorul crocant.

Doua pasticcerii unde le puteti gasi, alaturi de alte prajituri, biscuiti si inghetata, se afla chiar in apropiere de Piazzetta – @bargrottazzurra si @gelateriabuonocorecapri.

Adevaratul Capri, cu arome autentice, panorame care iti taie respiratia, hoteluri de lux in care s-a scris istorie si vile somputoase poate fi descoperit daca te indepartezi de port si Piazzetta parcurgand stradutele inguste. Una dintre cele mai pitoresti se afla in partea de vest a insulei, se numeste via Tragara, o straduta inedita printre pini, ficusi, rodondendroni, vile si hoteluri cu gradini specaculoase, care duce la o superba terasa deasupra stancilor Faraglioni. Terasa  Belvedere se afla in fata hotelului Punta Tragara, unde s-au intalnit Churchill si Eisenhower in timpul negocierilor de pace si de acolo poti admira barcile care se strecoara printre stancile Faraglioni, precum si apele turcoaz ale Marina Piccolla.

Via Tiberio te poarta printre case si grădini cu lămâi si măslini catre Villa Lysis, ale carei terase oferă priveliști spectaculoase asupra portului din Capri, Vezuviu și coasta amalfitana.

De la Villa Lysis poti ajunge pe o carare amenajata pe marginea coastei pana la Villa Jovis, fosta resedinta fortificata a imparatului roman Tiberiu, iar apoi poti coborî pe un drum îngust, printre grădinile caselor din Capri, deasupra Marina Grande. 

După 10 minute te regăsești absorbit de tumultul străduțelor din centrul Capri, care duc toate către Piazzetta.