Sari la conținut

Delizia al limone in Sorrento

Sorrento este locul perfect unde te poti caza pentru a vizita coasta amalfitana si Capri. Un oraș elegant, cu lămâi, palmieri, leandri și ficusi, cu magazine, restaurante și cafenele pentru toate tipurile de buget.

De aici poți lua autobuze către Amalfi, ferry către Capri și tren către Pompei, Ercolano și Napoli. Se pot închiria scutere și mașini.

Sorrento este o oaza de liniste si confort, cu restaurante cu mancare delicioasa, cu zone de plimbare si admirat apusul, cu magazine cochete si privelisti incredibile.

La apus, localnici si vizitatori se indreapta catre Piazza Tasso sau Piazza dela Vittoria pentru a admira apusul deasupra marii. In cea din urma, aflata pe coasta, in mijlocul unui parc, panorama asupra Golfului Napoli este incredibila.

Dulciurile locului

Unul dintre deserturile celebre in Sorrento este Delizia al limone, dar in pasticcerii veti gasi alaturi de aceasta Sfogliatella, Baba a limoncello, Tarte a fragoline si multe altele.

Delizia al limone a fost creata in 1978 de pasticcerul sorrentin Carmine Marzuillo, care si-a dorit in meniu un desert care sa aiba ca protagonista lamaia, simbolul Sorrento si a coastei amalfitane.

Prajitura are la baza un pandispan insiropat cu limoncello si este umpluta cu crema de vanilie si de lamaie.

Un loc unde le puteti testa este @gentilecafesorrento.